Peer Gynt - Kulturstua i Ro

TEATER OG MATOPPLEVELSE - bli med på årets største kulturelle begivenhet!!   NYTT PEER GYNT VED GÅLÅVATNET - se under dagsprogram!

Med naturen som amfi og Gålåvatnet som bakteppe blir Ibsens  Peer Gynt framført i samspill mellom profesjonelle skuespillere og dyktige amatører. Kombinert med Griegs musikk og sommernattas melankoli gir dette publikum en opplevelse som setter spor; få reiser fra Gålåvatnet uten å føle seg i slekt med Peer". Ingen kan lenger kalle seg norsk uten å ha sett og hørt denne sensasjonen", skrev Sturle Scholz Nærø / Aftenposten etter å ha sett Åse dø i solnedgangen, mens tordenværet rulla under Peers møte med Knappestøperen.
* Peer Gynt er Norge sitt nasjonalepos og har sin naturlige plass i verdenslitteraturen. Henrik Ibsen sin historie om fattiggutten, storskryteren og everntyreren Peer har i snart 150 år begeistret publikum i hele verden - hva vil det si å være seg selv???

* Kulturstua Ro og Ibsens Peer Gynt ved Gålåvatnet - en weekend med det beste som kan oppleves innenfor kultur i Norge!  I år bor vi på det ærverdige Thon Hotell Skeikampen, med kort avstand til våre to kulturopplevelser denne helga:

Dato 2016: 12. - 14. august 2016
PRIS: 
 kr. 4650,- pr. person i dobbeltrom eller leilighet .  Enkeltromstillegg kr. 650,-.
Bestill før 1. juni:  rabatt kr. 250,- pr. person.
påmeldingsfrist: 15. juni - men her blir det rift etter plasser, så her gjelder først til mølla!!!

Prisen inkl.: 
2 overnattinger med frokost, 1 x middag Thon Hotell Skeikampen, Kulinarisk matopplevelser i Kulturstua Ro m/ apperitif ved ankomst (drikke ellers kommer i tillegg), Nattmat etter Peer Gynt Spelet lørdag, Buss t/r Kulturstua i Ro fredag kveld, Buss t/r og de beste Teaterbillettene til Peer Gynt ved Gålåvatnet lørdag kveld.  "På scenekanten" en introduksjon av forestillingen Peer Gynt.   Vi har 20 plasser, her gjelder først til mølla! 

DETTE BLIR SPENNENDE!
Pris fra:
4 650,-
Dager:3
2 overnattinger m/frokost, 1 x middagsbuffèt, 1 x kulinarisk matopplevelse Kulturstua i Ro. Buss t/r Kulturstua i Ro fredag. Buss t/r Gålå og billetter til Peer Gynt lørdag. 1 x nattmat. Guide fra Norske Bygdeopplevelser.
Bestill reise

Dagsprogram

Fredag 31. juli:
Individuell ankomst Skeikampen. 
Kl. 18.00 Avreise med egen buss til Kulturstua i Ro, det tar ca. 1/2 time, men er verdt turen! 
Tor blåser i luren for å ønske oss velkommen til et spennende måltid i gårdsrestauranten. Kulturstua i Ro er en fjellgård med gamle tømmerhus og bratte jorder. Her finnes hester og høner, urtehage og blomsterbed i mange etasjer.  
Vertskapet Lina og Tor har spesialisert seg på servering av vilt og fisk, med vekt på tradisjonelle tilberedningsmetoder. All mat er hjemmelaget og måltidet krydres med historier om mattradisjon.
Tor tar hånd om røyking og graving, men du kan også nyte Linas nybakte brød, og smakene og duftene fra hagens krydderurter. Mange forbinder maten med "Slowfood".
Lørdag  1. august
08.00 – 10.00 Frokost. Formiddagen fri til ulike aktiviteter: En fot- eller sykkeltur i området er fint, et slag golf, golfbanen ligger rett utenfor døra.
Et besøk på Aulestad, Bjørnstjerne Bjørnsons hjem eller Lillehammer med Maihaugen og Sigrid Undsets Bjerkebæk er ikke langt unna, heller ikke Norsk Vegmuseum ved Hunderfossen. 
16.00 Koldtbord / Buffet
17.30 Avreise med egen buss til Gålå
18.30 Kunstnermøte: Iren Reppen i samtale med en av de involverte i forestillingen. 
19.30 Peer Gynt ved Gålåvatnet, som varer til 22.30
Ca. 23.00 buss tilbake til hotellet (ank. ca. 23.30), hvor det blir servert varm suppe og rundstykker.
Søndag 2. august:
08.00 – 10.00 Frokost og avreise.

I 2014 var ALT NYTT og det samme blir for 2016: ( med forbehold om endringer)
Ny kunstnerisk leder: Iren Reppen
NY regissør: Erik Ulfsby, utdannet ved Statens Teaterhøgskole og nå ansatt som teatersjef ved Det Norske Teatret.
NY MUSIKALSK ANSVARLIG:  Kjetil Bjørkestrand ønsker å bruke Edvard Griegs scenemusikk og gi oss et spenn i musikalske tolkninger.   Fra det klassiske til folkemusikk og moderne arrangementer. 
NY PEER: Mads Ousdal, utdannet ved Statens Teaterhøgskole og vært ansatt ved Nationalteateret og medvirket i kjente filmer som Detektor, Kodenavn Hunter og Kommandør.  "Endelig er det min tur, sier han, jeg har hatt lyst på rollen som Peer i mange år"
NY SOLVEIG: Heidi Ruud Ellingesn, kjent fra "Spelemann på taket", musikalen "Singin`in the Rain", Sol i Sol av Isfolket og TV-serien Hjem på NRK
NY DEN GRØNNKLEDDE: Marie Blokhus, ansatt ved Det Norske Teateret
NY Anitra: Belinda Braza som skal forføre oss med et spennende og eksotisk uttrykk.
NY Dovregubben: Frank Kjosås (kjent som Hitler i Mein Kampf)
NY PREST: Per Tofte, som spilte Peer Gynt i fra starten i 1989 til 1995 og en av iniativtakerne til Peer Gynt ved Gålåvatnet er tilbake og holder prestens tale.
NY Knappestøper: Svein Tindberg
NYE kostymer: Christina Lovery blir kostymedesigner.  Hun er en av landets mest anerkjente designere og vil designe nye kostymer til alle skuespillerne (250 stykker).  Hun jobber både i Norge og i USA (film).
NY scene - Scenograf Arne Nøst ønsker et scenebilde der Gålåvatnet bringes nærmere publikum, derfor er vollen mot vannet fjernet.  Det gjøres også andre spennene grep med scenografien, for å forsterke naturoppleelsen og nærhet til publikum.

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra pris
12/8Weekend Skeikampen m/ Peer Gynt og Kulturstua i Ro 12 -14. august 2016Mer enn 84 650,-Bestill
 

Aktiv ferie i Norge

Alt pakket og klart!

Fulltekstsøk