Ishavskysten med sykkel

Ishavskysten - 9 dager/ 305 + 74 km - øyhopping på 2 hjul!   Med bagasjetransport! 

TROMSØ - SOMMARØY - SENJA - ANDØYA - BØ - SORTLAND - STOKMARKNES - SVOLVÆR

Ishavskysten er et paradis for deg som liker en opplevelsesreise på sykkel på store og små øyer! Ta et dypt åndedrag og fyll lungene med frisk sjøluft før du med vind i håret legger ut på en sykkeltur i et spennende og vakkert øylandskap. Fra den livlige  byen Tromsø, omgitt av fjell, fjord og øyer går sykkelturen gjennom en flott og variert natur, over Kvaløya via Kattfjorden ut til sørsiden av kysten, til fiskeristedet og øya Sommarøy.
Etter en kort fergetur fortsetter turen til Senja, Norges nest største øy.  Veien videre langs yttersia av Senja til  Gryllefjord snor seg gjennom den sterke naturen, bakke opp og bakke ned - ut og inn av fjorder mellom fjellfingrene. På veien passeres Senjatrollet.
Neste øyhopp går over til Andøya med ferge og nye opplevelser fra sykkelsetet. Andøya er en naturperle ut mot havet med sine store og sammenhengende myrflater i brytning mot bratte fjell og flotte sandstrender. I Andenes  er det muligheter for å melde seg på spennende hvalsafari. Ta deg tid til å utforske øya før du sykler over Risøysundet til Sortland.           
Nest siste dag sykler du videre til Stokmarknes. Herfra kan du velge om du vil forsette sykkelturen videre mot Svolvær, eller ta hurtigruta. Begge alternativer gir deg flotte naturopplevelser. Turen avsluttes i Svolvær - "hovedstaden" i Lofoten.
Turer 2015:  Start hver søndag i perioden 14. juni - 16. august (Søndag - neste mandag), alle turene med bagasjetransport!
Vi kan sette opp ekstra turer til andre datoer for grupper fra 6 personer.

Deler av turen går på  Nasjonale Turistveier, Senja og Andøya
 
Vanskelighetsgrad
Antall dager 9
Lengde 305 km + evt. siste dag 74 km (flere alt. denne dagen)
Pris per person
2015

Kr. 11 000,- pr. person i dobbeltrom.  Enkeltromstillegg 3 120,-
Rabatt ved bestilling før 1/6: - kr. 250,- pr. person.

Prisen inkluderer

8 overnattinger m/ frokost.  8 x selvsmurt nistepakke og påfyll thermos. 
4 x 3-retters middag.
Kart (1 sett pr. 2 personer) og turbeskrivelse.  
Bagasjetransport (1 kolli pr. person)
Ferger er ikke inkl. (ca. 300,- pr. person for fergene underveis på denne turen).
NB: turen starter i Tromsø og slutter i Svolvær,
evt. Hurtigruta tilbake til Tromsø er ikke inkl. i disse prisene.

Sykkelleie

9 dager kr. 1670,- inkl. hjelm.  Nye hybridsykler.
Sykkelveske Ortlieb 20 l. kr. 150,- pr. veske.  Styreveske Ortlieb kr 150,-. Vannfaste vesker. 
Returfrakt kommer i tillegg, kr. 450,- med Hurtigruten fra Svolvær til Tromsø.
Dette følger syklene: Hjelm, lås, reparasjonssett med nødvendig utstyr, ekstra slange, pumpe,
lykt til å montere på hjelmen, refleks vest med halvlange armer.
Det er mulig å montere egne pedaler på syklene.

Status:
Denne turen er på forespørsel, dvs. du kan kontakte oss med ønsket startdato og vi vil sjekke om det er ledig kapasitet.

Kart

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Tromsø / Overnatting
Dag 2: Tromsø – Sommarøy, 56 km.
Tilpasning og utlevering av leiesykler. Informasjon om turen.
Vi anbefaler en sykkeltur i Tromsø by før du setter kursen mot Sommarøy.
Du sykler over til Kvaløya og langs Kvaløysletta (gang- og sykkelvei). Det er flatt og fint å sykle her, noe bratt opp til Kattfjordeidet, ca. 200 moh. Herfra er det lett og fin sykling innover, før du triller ned mot Kattfjorden, som er omkranset av majestetiske tinder på over 1000 moh. På veien videre til Sommarøy passeres sjøboder, brygger og nedlagte fiskebruk . Er været fint, anbefaler vi en stopp i Otervika, et fint friluftsområde med flott sandstrand. Sommarøy er et livskraftig kystsamfunn som lever av fiske og turisme.
Middag og overnatting på Sommarøy.  For de spreke anbefales en kveldstur opp på Hillesøytoppen, med flott utsikt utover storhavet og nedover Senja.
Dag 3: Sykle Sommarøy – Brensholmen – Mefjordvær – 45 km
Fra Sommarøy er det endel stigninger, men også mange fine nedoverbakker! Sykle til Brennsholmen, derfra er det ferge til Botnhamn på Senja. Fra Botnhamn går turen videre til Senjahopen, som er Senjas største og viktigste fiskevær.  Herfra sykler du en avstikker til Mefjordvær. Middag og overnatting Mefjordvær.
Dag 4: Sykle Mefjordvær - Ersfjorden - Steinfjorden - Straumsbotn - Hamn - 46 km 
Sykle tilbake til Senjahopen, deretter videre opp til og gjennom Geitskardstunnelen.  Herfra nedover til Ersjordsstranda og videre langs Ersfjorden og Steinfjorden.  Ved Tungeneset er det fantastisk utsikt nordover mot de berømte Okshornan. Dagens tur avsluttes med bratt stigning oppover til Skalandstunellen, før vi triller nedover mot Senjatrollet og videre til Hamn på Senja. Middag og overnatting Hamn.
Dag 5: Sykle Hamn – Gryllefjord – Andenes 17 km

Også i dag er det en del stigninger oppover, som premieres med fine nedoverbakker, bl.a. skal vi gjennom Ballevikskardet på 172 moh. Her er det flott utsikt mot Gryllefjorden og fiskeværet ut mot havet. Fra Gryllefjord er det ferge over til Andøya. Ferga tar 1 time og 40 min. og er en attraksjon i seg selv, både i finvær og uvær. I Andenes er det mulig å melde seg på hvalsafari om ettermiddagen.
Overnatting Andenes. I Andenes er det er det eget Nordlyssenter.
Dag 6:  Andenes - Bø 48 km
I dag er det lett og fint å sykle! Turen går på utsiden av Andøya, forbi Andenes Rakettfelt, til Bleik, hvor du får oppleve en 2,5 km. lang sandstrand og som også er en kjent fugleøy med bl.a. lundefugler. Nå går veien videre litt inne på øya, langs et vann og deretter over et endeløst myrlandskap før du sykler langs kysten igjen, med flere flotte sandstrender. Underveis er det muligheter for lette fjellturer. Middag og overnatting i Bø.
Dag 7: Bø - Risøyhamn – Sortland 63km
Fra Marmelkroken går sykkelturen videre til Risøyhamn, deretter over Risøysundet med lang og bratt bru. For de som ønsker en lenger sykkeltur i dag, anbefales turen rundt sørspissen av Andøya (ca. 35 km) delvis på bilfri grusvei. Turen fra Risøyhamn til Sortland er lett å sykle, de eneste stigningene er 2 bruer som man må over. Overnatting i Sortland (den blå byen)
Dag 8: Alternative muligheter Sortland – Svolvær:
Alt. 1
. Sykle Sortland – Stokmarknes 30 km. Hurtigruta med avgang kl. 15.15, ank. Svolvær 18.30 (innom Trollfjorden). Overnatting i Svolvær.
Alt. 2. Sykle Sortland – Stokmarknes – Melbu + ferge til Fiskebøl. Deretter sykling yttersiden av Austvågøya til Sildpollen. Fra Sildpollen er det 15 km. til Svolvær, her må man påregne noe mer trafikk. Totalt 74 km.
Fra Stokmarknes til Melbu sykler du langs yttersida av Hadseløya, en lettsyklet rute med få og korte bakker.
Det meste av turen på Austågøy har ikke fast veidekke, men vi garanterer flott natur!
Overnatting Svolvær.
Dag 9: Avreise-dag:
Frokost og avreise:

Alternative reisemåter:
1. Hurtigruta fra Svolvær kl 15.15 og sørover til aktuelt stoppested.
2. Hurtigrute fra Svolvær kl 22.00, ank. Tromsø neste dag kl. 14.30
3. Hurtigruta fra Svolvær kl. 15.15, ank. Bodø 02.00. Fly fra Bodø.
4. Fly fra Svolvær eller buss til Evenes og fly derfra.

Sykler og utstyr

Merida spreeder
Finse 1222 Lite, herreFinse 1222 Lite, dameEl-SykkelStyreveskeSykkelveske

 

 

Aktiv ferie i Norge

Alt pakket og klart!

Fulltekstsøk