Rallarvegen

Norges mest populære sykkeltur!!!

Rallarvegen er Norges mest populære sykkeltrasé. Den er både en naturopplevelse og et kulturminne. Vegen er håndlaget og ble brukt som transportvei under byggingen av Bergensbanens høyfjellsstrekning fra 1895 til 1902. Langs hele veien finner du kulturminner fra virksomheten, vokterboliger, rallarbrakker, fine gråsteinsmurer og steinbruer. Vegen er totalt 123 km. Naturen er variert, fra arktisk høyfjellsnatur på Hardangervidda til frodige Flåmsdalen. Nedkjøringen til Flåm er en opplevelse, 21 hårnålsvinger som svinger seg 7-800m ned Flåmsdalen.
Avslutning på turen er Flåmsbanen opp til Myrdal , og videre med Bergensbanen tilbake til Haugastøl. Det er liten eller ingen trafikk, veistandarden er til dels røff med grovt underlag, ellers asfalt og setervei.
Turen kan tas fra 14. juli - 24. september 2014
Passer for:
Voksne og barn fra 12 år og oppover med sykkeltrening
                   
NYHET: DET ER MULIG Å BESTILLE BAGASJETRANSPORT,
tillegg kr. 350,- pr. kolli. 
 
DA DET  BEGYNNER Å FYLLES OPP PÅ OVERNATTINGSSTEDENE, BÅDE FINSE OG I FLÅM, ER TUREN ETTER 15. JULI KUN PÅ FORESPØRSEL, DVS. DU MÅ TA KONTAKT MED OSS VIA E-MAIL ELLER TLF. MED ØNSKET DATO OG VI VIL KUNNE BEKREFTE BESTILLINGEN I LØPET AV 2 - 3 DAGER.
                                    
Det er også mulig å bo på Haugastøl 2 netter og ta tog til Finse for så å sykle til Flåm en dag, og tog til Finse den andre dagen og sykle tilbake til Haugastøl, be om tilbud.  
                                 

Nivå:   
 

 
Profil:  
Antall dager:

 3

Distanse:  82 km
Pris per Person:

 2014: Ukedager (søndag - torsdag): kr. 3725,- pr. person i dobbeltrom  
 2014: Helger (fredag - søndag): kr. 4100,- pr. person i dobbeltrom
Tillegg for enkeltrom: 740,-.   Alternativer: se under

Inkludert i pakken:

2 overnattinger m/ 3-retters middag på Finse / middagsbuffet i Flåm. 2 x frokost og selvsmurt matpakke / påfyll medbragt thermos. Togbilletter Flåm - Myrdal + Myrdal - Haugastøl. Kart og turbeskrivelse
Tillegg for bagasjetransport kr. 350,- pr. kolli.
Tillegg for egne sykler med toget:  300,- for både voksne og barn (plasser må forhåndsbestilles tidlig hos oss)
Tillegg for sykkelleie - se under


Skiltet vei: ja.  Parkering: gratis parkering på Haugastøl. 
Barnepriser 2014: 6 - 11 år midtuke og weekend: kr. 2150,- (prisen gjelder for barn i ekstra seng i følge med 2 voksne)
12 - 15 år midtuke: Kr. 2600,- / weekend kr. 2900,-  (prisen gjelder for barn i ekstra seng i følge med 2 voksne). 12 - 15 år weekend: kr. 3300,-
Tillegg for egne sykler med toget: kr. 300,- gjelder både voksne og barn (plasser må bestilles tidlig).

Sykkelleie 2014: 
Vanlig sykkel Finse 1222 med bagasjebrett:  Midtuke
(turstart søndag - onsdag) 2 dager Kr 480,-.  Weekend (turstart torsdag til lørdag) 2 dager Kr 580,-. 
Tillegg for x-dag kr. 120,-. Sykkelveske 2 dager: kr. 125,- pr. sett. x-dag kr. 75,-.
Off-road sykkel (uten bagasjebrett, med kombi pedaler): Midtuke (turstart søndag - onsdag) 2 dager kr. 850,-.  Tillegg x-dag kr. 200,-.
Helger (turstart torsdag - søndag) 2 dager kr. 950,-.  Tillegg x-dag kr. 200,-.
NB: bestilling av sykkelvesker og off-road sykler må sendes oss pr. e-post.  NYHET: Bagasjetransport  kan forhåndsbestilles: kr. 350,- pr. kolli.

Din bestillingsbekreftelse vil bli sendt på e-post fra oss innen 24 timer på virkedager, først når denne er mottatt er turen formelt bekreftet.
 
Status:
Denne turen er på forespørsel, dvs. du kan kontakte oss med ønsket startdato og vi vil sjekke om det er ledig kapasitet.

Kart

Dagsprogram

Dag 1:
Ankomst Haugastøl, parkering. Evt. ank. med sykkeltog fra Oslo eller Bergen (ikke inkl.). Hvis ønske om bagasjetransport:  Bagasjen må leveres på Haugastøl Stasjon før kl. 10.30.
Sykle Haugastøl - Finse - 27 km. Lett dagsetappe på god veg med grusstandard og stabbesteiner som rekkverk. Overnatting på hotell på Finse

Dag 2:
Sykle Finse - Flåm - 55 km. Lett dagsetappe. Sykling på ren sykkelveg ned til Flåmsdalen.  Vegen er røff og har grov overflate, og det kan ofte være grøfter på tvers av veien. Overnatting på Fretheim hotell i Flåm

Dag 3:
Flåmsbanen til Myrdal og tog videre tilbake til Haugastøl (eller Oslo/Bergen).

Alternative turer Rallarvegen:
  1.  Ta Flåmsbanen til Myrdal, tog Til Upsete og videre med sykkel til Voss. Sykkeltog tilbake til Haugastøl (eller Oslo/Bergen).
  2.  Utvide pakka til å inneholde tog t/r Oslo/Bergen.
  3.  Ta Expressbåt via Sogn til Bergen
  4.  Det er mulig å legge inn et ekstra døgn på Finse for å gå bretur (utstyr kan leies) eller bo et ekstra døgn i Flåm for å gå 
       Aurlandsdalen eller ta et fjordcruise i Nærøyfjorden, som er på Unesco`s liste.

Det er mulig med en skreddersydd pakke t/r Oslo eller t/r Bergen, dersom du/dere ønsker det og vi legger gjerne opp en tur for firma, vennegrupper osv. Ta kontakt for tilbud!
 

Aktiv ferie i Norge

Alt pakket og klart!

Fulltekstsøk