Valdres

På tur i et av Norges flotteste sykkelområder

Noen kaller Valdres for "Norges svar på Bornholm". Det er i de siste årene satset mye på sykkelturisme i området, og det er lagt godt til rette med felles skilting. Vi vil gjerne dele dette, for mange ukjente sykkelparadiset med dere.
 
Turen passer spesielt godt for små grupper, småbarnsfamilier og nybegynnere.
På ”stølsvidda”, fjellplatået mellom Valdres, Hallingdal og Hemsedal, er det godt tilrettelagt for sykkelopplevelser for liten og stor. Her er fortsatt aktiv stølsdrift og du møter geiter, kuer, kalver og sauer langs veien. Turen går på stølsveger med liten eller ingen trafikk. Det er lagt tilrette med rasteplasser, badestrender og fiskeplasser - det er også fint å parkere sykkelen og ta en topptur på beina.

Turen passer for familier med barn fra 8 år, som kan sykle hele turen selv. Turen kan gjennomføres fra St. Hans til og med høstferien.

 
 Vanskelighetsgrad:  
 Profil:  
 Antall dager: 5
 Lengde:  77 km
 Pris per person:

4850,- p.p. i dobbeltrom.  Bestilling før 1.juni: pris kr. 4600,-
Enkeltromstillegg kr. 600,-.

 Prisen inkluderer:

4 overnattinger med frokost, selvsmurt nistepakke og 3-retters middag.  
Turbeskrivelse og kart.  Bagasjetransport.

Sykkelleie:  4 dager dager sykkelleie kr 500,- Barnesykkel kr 500,- Sykkelhenger kr 500,-.
 Leien inkluderer hjelm. Må bestilles på forhånd!
Barnerabatter:  0-3 år gratis i foreldrenes seng, 3 t.o.m 14 år 50% rabatt i foreldrenes rom
Status:
Denne turen er på forespørsel, dvs. du kan kontakte oss med ønsket startdato og vi vil sjekke om det er ledig kapasitet.

Kart

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst Vaset

Dag 2. Sykle litt i området, det er bl.a. fint å sykle rundt Vasetvatnet eller på Stølsvidda, hvor det også er mulig å besøke ei seter med servering.  Se dag 3 for alternativ.
 
Dag 3:  Sykle Vaset - Nøsen - 29 km. + Nøsen - Syndin - 24 km.
Dagens etappe er lett med noe variert stigning på grusvei. Du fortsetter innover fjellet fra Gomobu med noe stigning i begynnelsen og videre gjennom Valstjernstølen på stort sett flat vei.
Siste del av ruten kommer du inn på "Panoramaveien" som går fra Valdres over til Hemsedal, her er det lett sykling til Nøsen. Veien går helt ned til fjorden der det kan være litt trafikk. Fra Nøsen er det lett og fint å sykle til Buaråni, derfra noen lange bakker opp til Grønsennhøgda. Deretter sykler dere inn på en dårlig kjerrevei som går over til sti, her må du regne med å trille, og det kan også være noe vått hvis det har vært mye regn. På slutten av ruten kommer du inn på en grusvei igjen, med lett sykling fram til Syndin, med unntak av 1 km med stigning på slutten.  Det er også mulig å fortsette å sykle på vei, da blir det en lengre etappe.
HVIS denne etappen er for lang (tot. 53 km), så er det mulig å sykle til Nøsen dag 2, for deretter å bli hentet og kjørt tilbake til Gomobu. Dag 3 blir dere kjørt til Nøsen og sykler da 24 km. til Syndin.
Overnatting på Syndin.

Dag 4. "Hviledag" på Syndin
Mulighet for fine sykkelturer i området, eller hva med en topptur ?  Fine bade- og fiskeplasser.  Båt tilleie.  
 
Dag 5.  Sykle Syndin - Vaset - 24 km.
Lett og fin sykkeldag med noen få bakker. Det er mulig å ta alternative ruter for å gjøre turen lengre. En del av dagens etappe går på en dårlig traktorvei, som kan være en del sølete dersom det har vært en del regn.
Det er også mulig å sykle "bare" på vei, da blir turen litt lenger, men veldig fin å sykle. 
 
Mulighet for ekstra overnatting på Gomobu etter turen.
 
 

Aktiv ferie i Norge

Alt pakket og klart!

Fulltekstsøk